Castle Line

Van Vandecasteele tot Castle Line

Hoe een mandje de wereld veroverde

Het verhaal van Castle Line begint met Marc en Claire Vandecasteele die in 1976 een business in geweven manden uit de grond stampen. Hun specialiteit: import van materialen, slimme assemblages en export van een afgewerkte, veredelde mand. Al snel bouwen Marc en Claire een succesvol internationaal netwerk uit dat reikt tot het verre Azië. 

Vandecasteele weet wat er leeft en met hun neus voor trends en design breiden ze het aanbod en klantenbestand verder uit. Wat begint bij manden en later rotan is vandaag een totaalaanbod meubelen voor indoor en outdoor. Sinds enkele jaren is Vandecasteele officieel omgedoopt tot Castle Line maar de filosofie blijft behouden. Net als in haar begindagen wil de familie Vandecasteele toegevoegde waarde creëren. Meubelen en interieurs met een extra touch dus, voor klanten die op zoek zijn naar stijlvolle kwaliteit.

Cas Moor

BIO

Cas Moor is een Belgische ontwerper die van jongs af aan een passie voor design heeft ontwikkeld. Hij studeerde design en behaalde een bachelor in interieurarchitectuur en een master in autonoom design, die de basis legden voor zijn professionele carrière. Met een sterke opleiding en een uniek perspectief vestigde Cas zich als zelfstandig ontwerper en begon hij samen te werken met bedrijven over de hele wereld, waarbij hij zijn persoonlijke touch aan elk project gaf.

VISIE

Cas heeft een onderscheidende ontwerpfilosofie, zijn aanpak is gericht op het ontwerpproces. Hij gelooft dat een goed ontwerp er een is dat tot op het bot is uitgekleed, met de essentie nog intact. In plaats van een product te ontwerpen voor specifieke functies of eisen, streeft hij ernaar producten te creëren die voortkomen uit het materiaal, de techniek of de ervaring. Deze benadering resulteert in 'eerlijke' producten waarbij materiaal en vakmanschap niet alleen de vorm dienen maar ook een verhaal vertellen. Zijn oeuvre omvat verschillende designprojecten, van verlichting, meubilair en accessoires tot tentoonstellingen en elektronica. Zijn ontwerpen omvatten grote hoeveelheden industriële consumentenproducten, stukken in beperkte oplage en open-source creaties.

QUOTES

"A good design to me is when an object is stripped down to its bare bones with the essence still intact." - Cas Moor

"The design process is not just about creating a product; it's about understanding the materials, the machines, and the end-users to create something truly meaningful." - Cas Moor

"The true measure of a design's success is in its ability to remain impactful even when distilled to its purest form." - Cas Moor

Daarom kiezen voor Castle Line

De lijn van Castle Line

  • Belgisch design
  • Continuïteit in service, sterke partnerships
  • Focus op retail en projectmarkt
  • Creativiteit en toegevoegde waarde
  • Snelle levering en grote voorraad
Castle Line is ons levenswerk. Steeds met originele collecties komen, mensen inspireren en nieuwe markten leren kennen, daar doen we het voor.
Meet the team

Wij vormen het decor

Wij zijn team Castle Line, een gemotiveerde crew van 15 medewerkers met een hart voor design en interieur. We staan dag in dag uit voor je klaar. Zin om kennis te maken? 

Bezoek onze showroom

We maken heel graag een afspraak met onze B2B klanten in onze prachtige showroom. Zin in een rondleiding? Neem zeker contact op.